На оперативно заседание на Министерския съвет приехме решение да отправим предложение

...
На оперативно заседание на Министерския съвет приехме решение да отправим предложение
Коментари Харесай

Началникът на НСО да бъде освободен: Лена Бориславова

На оперативно съвещание на Министерския съвет приехме решение да отправим предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев. Това заяви началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

Причината е бързото предаване на видеозаписите от входовете на Министерски съвет, които бяха поискани от Софийската градска прокуратура.



" Мотивите за това предложение се основават на дейностите на военачалник Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на Министерски съвет, което се е направило при нарушение на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерския съвет ", добави тя.

" Както знаете в постройката на министерски съвет се намира контактна точка, посредством която могат да се подават сигнали за закононарушения непосредствено до Европейската прокуратура.

Съответно тук има предпазени очевидци, които се намират на територията на Министерския съвет, желаят да дават информация и да подадат сигнал и с предаването на тези видеоматериали се компрометира поверителността на личността на подателите на сигналите и се заплашват техните права ", сподели Бориславова.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР